Sunday, December 30, 2012

KAJIAN KES SNE DAN BEUTSKIN ESSENCE ~part 1

Dalam entri ini aku akan catatkan perubahan yang berlaku sepanjang aku mengambil suplement sne dan beutskin essence.

Aturan: 2 biji kapsul SNE dan 2 biji kapsul BE pagi dan malam. untuk keberkesanan maksimum semasa perut kosong (satu  jam sebelum sarapan dan tiga jam selepas makan malam)

hari 1&2 
myb badan aku bertindak balas dengan sne dan be. 2 hari pertama ini aku pening dan ada sedikit loya..tapi aku teruskan gak sebab ikut dalam pemplet tu memang ada sedikit kesan.. pening ngan loya ni aku boleh tahan lagi. mudahan dengan pengambilan suplement ini akan merawat masalah resdung aku (buat pengetahuan semua resdung ini menyebabkan hidung aku kurang deria bau. ada dekat 5 bulan hidung aku on of ok. sekajap dapat detect bau sekejap tak) setakat ni deria bau aku kembali berfungsi. peka sikit dari sebelum ini.. Alhamdulillah

hari 3 (hari entrii ini ditaip)
ada keluar satu jerawat kat bibir. sakit gak. tapi yang bestnya kulit muka aku sebelum ini kering tapi tadi lepas amek wudhu' aku rasa kulit muka aku macam lembut n lembap gitu.. suka suka.. Alhamdulillah...

entri ini akan bersambung...

p/s: kalau nak cuba boleh beli sne dan be ini daripada aku sebab dah jadi ahli.. boleh watssap 0176620231.

Saturday, December 29, 2012

welcome 2013

lagi dua hari 2012 akan malabuhkan tirai...
selamat datang 2013.. semoga 2013 dipenuhi rahmat, bertambah rezeki, kesihatan yang baik.. Insya Allah..
adakah matlamat tahun ini tercapai? perbaiki apa yang kurang..

2013
buat baik balasan baik..
fokus
capai matlamat
kuar dari COMFORTABLE ZONE.
usaha sungguh sungguh
jangan mudah mengalah.

Bantulah hambamu ini YA ALLAH..

Tuesday, July 3, 2012

Saya Mahu Family Tiket ke Pameran Dinosaurs di Pusat Sains Negara

Bestnye kalau dapat tiket free ni.. Eyriqazz akan sponsor siapa yang bertuah... Saya mahukan tiket itu kerana

1. Nak bawa syahmi dan aleesya (sama nama ngan anak Eyriqazz kan.. Eja je yang lain.. So bagila kat aleesya ye uncle Eyriqazz ;-)) mengembara ke zaman purba melihat dinosour.

2. Dapatla kami sekeluarga berjimba ke kl....u maklumlah duk kampung.. Turun kl ble ada benda pekdah nak buat je..

3. Untuk membangkitkan semangat mak ni yang malas nak buat entry. Huhu.. (bolehke camtu..)

4. Selain itu tiket ini boleh dijadikan hadiah birthday syahmi yang ketiga pada 22 julai ni.. Sudilah kiranya eyriqazz mensponsorkan hadiah ini..

Ok. Tu je.. Terima kasih

Ps: sape nak tiket tgk dinosour jom terjah ini
Published with Blogger-droid v2.0.4

Sunday, March 11, 2012

Test guna blogaway



Sebelum ni guna apps bloggeroid. Kena banyak tahu coding. Malas nak cr n gali.. Sonyer try ni plak. Cam user friendly..

Boleh wat tulisan ader kaler... Tapi naper tak jadi ni?

Cuba wat link plak



Posted via Blogaway mrs g  plak 

Posted via Blogaway

My pinky moments



Tak pernah join contest cenggini. Sesajer nak cube. Hopefully ada rezeki...
Memang minat pink.. Masa mengandung first dulu nak anak pempuan sebab baju warna pink comel untuk anak pempuan. Tp anak first lelaki.. Sonyer tak dapatla beli baju pink yng comel-comel tu
Mengandung kali kedua tak beharap sangat anak pempuan.. Takut dapat boy lagi... Alhamdullilah masa bersalin dapat anak pempuan... Gembira sangat... Dapat belikan baju pink banyak-banyak... Hehhe.. Sonyer that my pinky moment.



Last but not least, think pink!!

Contest ini dianjurkan oleh Eyriqazz.Com dan Madammondoq.com ditaja bersama HazmanFadzil.Com , Alyzafisol.com , Blogr.my , Sharidawati.blogspot.com , Enveeus.Com  danSyokkahwin.Com"

posted from Bloggeroid

Saturday, March 10, 2012

Keputusan Badminton Seluruh England

Badminton
Nampaknya dato' lee chong wei perlu usaha keras untuk final nanti.. Go go dato'
Kalu korang ada kata- kata motivasi dan inspirasi untuk dato' bolelah join contest

posted from Bloggeroid

Avent uno



This is my dream... Many good review of this thing...

posted from Bloggeroid

Ikhlas

Reminder for myself

Bukan semua yang kita nak akan dapat.. So kena ikhlas
Balasan mayb bukan dari yang kita sangkakan... So kena ikhlas
Buat sesuatu untuk mengharapkan keredhaan allah.. Itulah ikhlas
Gembirakan orang lain kita akan mendapat kegembiraan juga dengan syarat ikhlas

Selamat memajukan diri!,

posted from Bloggeroid

Friday, March 9, 2012

Syahmi yang penyayang

Kelmarin balik umah bapak. Bapak wat makan-makan. Macam raya plak sebab lauk yang dihidangkan ialah kari ayam siap ade ketupat. Lepas penat makan... Sesi menidurkan aleesya. Abg, syahmi ngan bapak kuar gi minum kat mamak.. Masa diorang balik tu aleesya masih tido-tido ayam.. Pastu disebabkan dah malam, nak gi bilik air yang jauh sket kat umah bapak tu ajak la abang teman kan. Syahmi pulak dah ngantuk, stail dia tido kena nasyidkan dulu.. Nasyid jap pastu abang pesan kat syahmi "syahmi tengokkan adik kejap ye... Peluk adik biar adik tido.." kitorangpun ke bilik air... Balik dari bilik air tengok syahmi camni



Bestnye tgk syahmi camtu. Pandai jaga adik. Aalhamdulillah...

posted from Bloggeroid

Thursday, March 8, 2012

contest

rasa macam nak join contest nie. tapi tak der idea. ape nak buat ye yang berkaitan dengan pink nie? Ada idea tak? cuba korang join contest nie...

Tuesday, March 6, 2012

Kurang tido

Aleesya, nape tak tido nie? Mlm td kul 3.30 br tdo. Bangun kul 12.30 tgh hr smpai sekarang tido-tido ayam je. 2 minit tido pastu bangun sejam. Huargh!,, mama ngantukla aleesya. Tidola sayang.. Meh mama dodoikan yer...


posted from Bloggeroid

Monday, March 5, 2012

Sunday, March 4, 2012

Aleesya day's out

Have a try!


Berjalan jalan selepas pantang.
Bersama aleesya syahmi dan abang.
Memula gi kwsp uruskan pengeluaran sebab dah masuk skim pencen.
Gi bayar kereta kat klang. (jauh betul, tp ok gak dapat jenjalan)
Singgah jusco bukit raja
Makan mcd kat jj
Beli pool syahmi
Balik sebab nak singgah sekinchan nak beli benih tanaman.
Sekian jenjalan hari ini.


posted from Bloggeroid

Wednesday, February 1, 2012

breastfeeding

Now my second child. I want to fully breastfeed. Hopefully it will go smoothly. I want to buy the gadget to fullfil the journey of breastfeeding. I need breastpump, the storage, the cooler box. I'm waiting for 3rd motherhood expo in mid valley....luckily the event after my confinement...


Published with Blogger-droid v2.0

aleesya maisarah

Anak kedua. Perempuan. Dilahirkan di hospital tEluk intan pada 21.012012 pukul 22.07 dgn berat 3.14kg.


Published with Blogger-droid v2.0